Golden Sun

Најквалитетните и најдобри соларни колектори Golden Sun – Power Sun ќе ви ги намалат сметките за струја од 1200-1500 денари месечно. Имајќи во предвид дека стандардните домашни болјери од 80 литри користат греач од 2-3 kW, што значи дека инвестицијата би ја вратиле за помалку од 24 месеци.

Italian Quality

GOLDEN SUN – POWER SUN колекторите се италијански бренд. Долги години произведува во фабрика во Кина, а производството е наменето главно за пазарот во јужна Италија. ИВА-КОМПЈУТЕРИ е овластен долгогодишен главен застапник за Македонија.

Повеќе од 8 години на пазарот со повеќе од 1000 монтажи на Golden Sun и Power Sun болјерите и 100% задоволност од корисниците. Ова ни дава право да се кажеме дека нашиот бренд е најдобар на пазарот по квалитет, а се трудиме и цената да биде достапна за потрошувачите. Повелете во нашоит продажен салон каде што може објективно да се запознаете со нашата програма на производи и да пресметаме кој соларен систем најмногу одговара на вашите потреби.

Како да стигнете до нас?

Recognizable Brand

Секоја сезона бројот на домаќинства кои го одбрале Golden Sun се зголемува а со тоа и брендот се зацврстува

Satisfaction Guaranteed

Препораките од нашите клиенти се гаранцијата која ја нудиме за Golden Sun системите

Secure and Safe

Начинот на изработка и самите системите подлежат на многу проверки и тестирања пред да стигнат во вашиот дом

Guaranteed return of investment

Зависно од големината на системот и тоа колку многу го искористувате системот, вашата инвестиција целосно би ја вратиле во првите 2 години

5 years warranty

Гаранција на електрониката е 12 месеци, а гаранцијата за иноксниот болјер е 60 месеци.

Think and act Green

Вие и вашата околина заслужувате еколошко произведување на топла вода без трошење на струја или разни горива. ДА ИНВЕСТИРАМЕ ВО СВОЈАТА ИДНИНА


ВО ТЕК Е СУБВЕНЦИОНИРАЊЕ ЗА СОНЧЕВИ КОЛЕКТОРИ КОИ ЌЕ БИДАТ КУПЕНИ И МОНТИРАНИ ДО 31.05.2016

8 ГОДИНИ НА  ПАЗАРОТ, ПОВЕЌЕ ОД 1000 GOLDEN SUN СОЛАРНИ СИСТЕМИ СЕ НАМЕСТЕНИ. ИНВЕСТИЦИИТЕ ОДАМНА СЕ ВРАТЕНИ, А КОРИСНИЦИТЕ ПРЕЗАДОВОЛНИ.

БИДЕТЕ И ВИЕ ДЕЛ ОД ЗАДОВОЛНИТЕ КОРИСНИЦИ, МОНТИРАЈТЕ СОЛАРЕН БОЛЈЕР НА ВАШИОТ ПОКРИВ И ПОЧНЕТЕ ДА ШТЕДИТЕ УШТЕ ДЕНЕС!

Со вградување на сончев колектор GOLDEN SUN нема потреба од други болјери во објектот. Пакетот содржи електроника, електромагнетен вентил, силиконска сонда, магнезиумска шипка, тефлонски греач, иноксен болјер, вакумски цевки и држач на болјерот. Одберете го пакетот од GOLDEN SUN кој најмногу ви одговара, најголемиот болјер може да услужи до 9 корисници. Постои можност прикажаните цени да се променети, Ве молиме да не исконтактирате за точните актуелни цени.


Pioneer контролерите се докажано најдобрите контролери за соларен систем од отворен тип. Контролерот има две опции на работа, интелигентна и стандардна. Интелигентниот начин на работа сам го контролира целиот систем за количина и температура на вода. Додека стандардниот начин многу повеќе се користи поради тоа што дополнувањето и догревањето на водата во болјерот може да биде автоматско, полу-автоматско и мануелно, а со оглед на тоа што системот се користи повеќе од 10 месеци во годината, греачот се користи многу ретко за минимално догревање на водата. Самата електроника има и Reset копче, кое секогаш ќе ви овозможи да го вратите контролерот на фабричките подесувања(како нов). Гаранцијата на Pioneer контролерот е 12 месеци, а го добивате вклучен во Golden Sun сетот, што значи дека не треба дополнително да доплатите за контролерот. Заедно со електрониката-контролерот добивате и силиконска сонда, електромагнетен вентил.


Вакумските цевки одлично ја апсорбираат топлината од сончевите зраци и притоа без никакво дејство од надворешната температура. Во примерот цевката ја зоврива водата иако надворешноста е замрзната. Во текот на потоплите денови и во затворен систем овие цевки достигаат и многу повисока температура.

Тоа што нивниот облик е цилиндричен овозможува допир со сончевите зраци многу полесно и од повеќе агли. Ова значи дека без разлика кој дел од годината е, доколку соларниот колектор е завртен кон јужната страна, тој ќе биде во можност максимално да ја апсорбира сончевата топлина.

Карактеристики на вакумски цевки

Материјал: Боросиликатно стакло

Вакуум: <5*10-3 Pa

Отпорност од град до 25мм

Отпорност од замрзнување до -25 целзиусови степени

Апсорција на сончеви зраци > 0.92


Цевки

Литри

Луѓе

Цена


Цевки

Литри

Луѓе

Цена


Цевки

Литри

Луѓе

Цена


Цевки

Литри

Луѓе

Цена


ISO Standard

Ива Компјутери поседува потврда за ISO 9001 стандард за соларните болјери Golden Sun кои ги продаваме.

TUV CERT

Golden Sun соларните системи имаат TUV сертификат за тестираност, издржливост и квалитет.

Pioneer

Golden Sun соларните системи користат контролна табла од марката Pioneer.

Eco Safe

Нашите соларни системи за еколошки безбедни, без никакви штетни гасови или зголемени трошоци.

Golden Sun

Најдобриот соларен систем! Сподели го со пријателите